Hvad betyder det at låne penge uden sikkerhed?

Særligt hvis du ønsker at låne penge online, vil du støde på lån uden sikkerhed. Hvornår er det en fordel at låne uden sikkerhed, og hvad betyder egentlig? Det og meget mere kan du blive klogere på her i artiklen.

Hvad vil det sige at låne penge uden sikkerhed?

At låne penge uden sikkerhed betyder, at der ikke skal stilles sikkerhed for lånet. Du kan for eksempel stille din bolig i sikkerhed for et boliglån eller din bil i sikkerhed for et billån. Bliver du forhindret i at betale din gæld tilbage, har udbyderen af lånet en sikkerhed for at få pengene igen. Kan du ikke betale afdragene, kan udbyderen sælge din bil, eller hvad du nu har stillet i sikkerhed for lånet.

Det er særligt ved de højere lånebeløb, at der kræves sikkerhed for et lån. Det gør sig typisk gældende ved billån, boliglån, lån til fritidshuse og så videre. Ønsker du et lån uden sikkerhed, er der masser af online banker, der ikke kræver sikkerhed for lån. Se en fyldestgørende liste her.

Fordele og ulemper ved at låne penge uden sikkerhed?

  • Fordele

At låne penge uden sikkerhed har helt klart sine fordele. Den åbenlyse fordel er selvfølgelig, at du ikke mister dine værdier, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Det kan dog blive nødvendigt at sælge ud i nogle ting alligevel, da gælden ellers hurtigt vil vokse. Hvorvidt du vælger at gøre det, er selvfølgelig helt op til dig selv. En anden fordel ved at låne penge uden krav om sikkerhed er, at det gør behandlingstiden hurtigere. Dine ting skal ikke vurderes, og I skal ikke bruge tid på alt papirarbejdet i forbindelse med sikkerheden.

  • Ulemper

Den helt store ulempe ved at tage et lån uden sikkerhed er, at omkostningerne som regel bliver højere. Udbyderne løber nemlig en noget større risiko, når de skal låne penge ud. Den større risiko skal findes ved, at banken jo for eksempel ikke kan sælge din bil, hvis du misligholder låneaftalen. Jo større risiko en udbyder løber, jo dyrere vil lånet ofte blive.

Hvad skal jeg vælge?

Når du skal beslutte dig for, om du ønsker et lån med eller uden sikkerhed, skal du gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst. Ønsker du et billigt lån, vil det klart være at foretrække at vælge et lån med sikkerhed. Hvis du ikke ønsker at stille pant i nogle af dine ting og samtidig ikke har noget i mod at vælge at betale lidt mere, så vil et lån uden sikkerhed være det oplagte valg. Nu kender du nogle af de væsentlige fordele og ulemper ved sms lån med eller uden sikkerhed. Nu er det blot op til dig at vælge, hvad du vægter højest.