Få internet på din computer når du er væk fra kontoret

Der var en tid, hvor computere var voluminøse og besværlige, og internetforbindelser krævede en fysisk kabelforbindelse, hvilket betød, at internettet kun boede på vores kontorer og computerrum. Webteknologi og computerhardware er nået langt siden da, hvilket gør det muligt for os at tage internettet med os, uanset hvor vi går takket være mobilt bredbånd. Men præcis hvordan fungerer mobilt bredbånd, hvem er det godt for, og hvem har de bedste mobile bredbåndsaftaler? Mobilt bredbånd henviser ikke til internetadgang på din mobiltelefon, men snarere muligheden for at forbinde din bærbare computer eller netbook til internettet ved hjælp af mobiltelefonsignaler. Derudover er det også en måde at få billigt internet.

Nu er det ikke alle bærbare computere og netbooks, der har denne type forbindelse indbygget, og kræver i stedet et mobilt bredbånd ‘dongle’, der tilsluttes en USB-port på din computer. Du får en dongle fra et mobiltelefonnetværk og opretter forbindelse til internettet via det netværk. Dette betyder, at du kan surfe på nettet hvor som helst, fra et tog til midten af en skov, hvis du vil: så længe du kan få et mobilt signal, kan du få mobilt bredbånd.

Hvorfor skal du vælge mobilt bredbånd?

Hvis dit job eller livsstil kræver, at du rejser meget, for eksempel ved at deltage i forretningsmøder, finder du måske meget af din tid til offentlig transport. At have en mobil bredbåndsforbindelse giver dig f.eks. Mulighed for at arbejde online på et tog.

At din smartphone muligvis også giver dig adgang til internettet, men nogle telefoner understøtter ikke flash og gengiver ikke et websted fuldt ud. Det er også meget lettere at redigere dokumenter med et fuldt tastatur og en mus med styreputen end på en fire tommer skærm – og det antages, at din telefon endda understøtter filformaterne for de dokumenter, du har brug for at redigere.

Tilsvarende, hvis dit arbejde fører dig til fjerntliggende steder, hvor du ikke kan få en kabelforbundet eller wi-fi-forbindelse, vil mobilt bredbånd give dig mulighed for at fortsætte med at arbejde.