De forskellige stilarter af Inuitkunst skulpturer

I første omgang kan alle Inuit fedtsten skulpturer fra Arktis Se ens. Der er dog afvigelser i kunstneriske stilarter blandt de forskellige Inuitkunst producerer Fællesskaber. Selv om alle samfund producerer Inuit skulpturer byder på både dyr og mennesker emner, synes nogle at gøre flere dyr, mens andre gør flere mennesker tal. Nogle samfund gøre deres emner vises ganske realistisk med masser af høj detaljer mens i andre, en mere rå og primitive look er at foretrække. Der er Inuit skulpturer, der har en meget poleret finish og nogle, der er det modsatte, hvor de er forladt kedelig og upoleret.

Nogle områder specialiserer sig i at producere små miniaturer meget gerne illustrationer af deres forfædre, der først kom i kontakt med hvide mænd. Inuit skulpturer kan variere fra ganske konservative fed eller endda vildt oprørende. Scener kan være legesyg som et stykke skildrer to Inuit børn leger eller med en følelse af humor som en hvalros vinker. På anden enden, kan transformation og shamanistisk stykker Se forstyrrende eller endda skræmmende at nogle. Jagtscener kan skildre de blodige realiteter af liv og død i naturen.

En ting, der alle Inuit skulpturer har til fælles er at de viser faktum at Inuit mennesker har dyb sammenhæng med deres familie liv, deres naturlige omgivelser og åndelige overbevisning. Det er interessant at bemærke, at selvom nogle Inuit kunstnere har konverteret til kristendommen som deres religion, de kan stadig indeholde Inuit spiritualitet og legender som en stor del af deres liv. Dette er portrætteret i nogle af deres Inuit skulpturer og andre kunstværker.

Forskellene i kunstneriske stil er dels på grund af de forskellige typer af sten og andre materialer til rådighed i hvert samfund samt regionale præferencer. Selvfølgelig kan der være påvirkninger udefra når Inuit kunstnere rejse fra Fællesskabet til Fællesskabet. Dette er især tilfældet med større voksende samfund som Iqaluit, som har set en tilstrømning af Inuit fra andre dele af Nunavut siden bliver hovedstad. Man kan finde et bredt udvalg og blanding af Inuit kunst stilarter her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.